Zelí ve sklenicích samo kvasí (nemusíme hlídat hladinu vody,..) při pokojové teplotě a když dokvasí, pouze sklenice přestěhujeme do chladného sklepa. Tam už se kvašení nízkou teplotou zastaví (nebo se spíše sníží na minimum) a zelí samo ve sklenicích zatáhne víčka. Takto vydrží v chladu klidně i 2 roky, aniž by přišlo o vitamíny a zdraví prospěšné bakterie, které kupované zelí z obchodu většinou již postrádá kvůli konzervaci. Naše zelí je tudíž celou dobu živé (raw), nesterilované. Po otevření vydrží v lednici klidně i pár týdnů. Vhodné jako příloha, salát, do zelňačky, zelňáků a spoustu jiných jídel nebo prostě jen tak jako vitamínová bomba a superpotravina. Zelí skladujeme při teplotě 5-12° (ve sklepě, nevytápěné chodbě či lednici).Kysané zelí 2022 - JIŽ SNĚDENO