Nabízíme letošní kysané zelí, kvašené od začátku ve sklenicích o objemu 0,7 litrů. Je již řádně prokysané, připraveno ke konzumaci ;) Udělejte si zásobu vitamínů na zimu. Zelí je živé (raw), nesterilované. Vydrží takto klidně i 2 roky, bez ztráty prospěšných bakterií a vitamínů. Po otevření vydrží v lednici klidně i pár týdnů. Vhodné jako příloha, salát, do zelňačky, zelňáků a spoustu jiných jídel nebo prostě jen tak jako vitamínová bomba a superpotravina. Skladování zelí je při teplotě 5-12° (ve sklepě, nevytápěné chodbě či lednici). Další naší nabídkou je poctivý kváskový chléb. Podíl žita ku pšenici je 6:1. Celý bochník má hmotnost cca 1 kg. Používám jako základ celozrnnou žitnou mouku, chlebovou žitnou mouku, pak přidávám mouku celozrnnou pšeničnou. Dál už pouze vodu, český kmín a himalájskou sůl. Chléb peču ze svého cca 14letého kvásku.Kysané zelí a kváskový chléb
Lze uskladnit i do mrazáku a po rozmrazení je zase jako čerstvý.
Pokud máte zájem, pište, volejte a domluvíme se na předání.
Zelí je k dispoziic ihned, pečení chleba zabere 2 dny, proto se ozvěte s objednávkou min. 2 dny dopředu...