Mapa webu   Náhled tisku  

PermaFood.cz

Úvod > 2021 – Kysané zelí a kváskový chléb

Kysané zelí a kváskový chléb

Na podzim jsme nelenili a připravili zásoby kysaného zelí plného vitamínů na zimu. Máme jej dostatek, takže jsme se rozhodli nabídnout ho i vám. A aby k pochutinám z něj bylo co zakousnout, nabízíme poctivý kvasový chléb, převážně žitný a celozrnný. Chléb si pečeme již od roku 2009, je již vyladěný :)

Nabízíme letošní kysané zelí, kvašené od začátku ve sklenicích o objemu 0,7 litrů. Je již řádně prokysané, připraveno ke konzumaci ;) Udělejte si zásobu vitamínů na zimu.

Zelí je živé (raw), nesterilované. Vydrží takto klidně i 2 roky, bez ztráty prospěšných bakterií a vitamínů. Po otevření vydrží v lednici klidně i pár týdnů. Vhodné jako příloha, salát, do zelňačky, zelňáků a spoustu jiných jídel nebo prostě jen tak jako vitamínová bomba a superpotravina.

Skladování zelí je při teplotě 5-12° (ve sklepě, nevytápěné chodbě či lednici).


Další naší nabídkou je poctivý kváskový chléb. Podíl žita ku pšenici je 6:1. Celý bochník má hmotnost cca 1 kg. Používám jako základ celozrnnou žitnou mouku, chlebovou žitnou mouku, pak přidávám mouku celozrnnou pšeničnou. Dál už pouze vodu, český kmín a himalájskou sůl. Chléb peču ze svého cca 14letého kvásku.
Lze uskladnit i do mrazáku a po rozmrazení je zase jako čerstvý.

Pokud máte zájem, pište, volejte a domluvíme se na předání.
Zelí je k dispoziic ihned, pečení chleba zabere 2 dny, proto se ozvěte s objednávkou min. 2 dny dopředu...

Novinky

Přednáška v miniKnihovně na téma fermentace nápojů a potravin - 21. 4. 2023

více info


Víkend otevřených zahrad - 10. a 11. 6. 2023

více info

Akce

Každý pátek od 18 do 20 hod. máme otevřenou Svobodnou knihovnu. Přijďte na návštěvu.

více info

 

Newsbox News03

This box shows the content of the hidden page "News03".

More information about newsboxes can be found here:

CMSimple_XH Wiki


Diese Box zeigt den Inhalt der versteckten Seite "News03".

Mehr Informationen zum Thema Newsboxen gibt es hier:

CMSimple_XH Wiki

nahoru